Her kan du starte op på hele heilpraktikeruddannelsen med et halvt års transformerende kursusforløb for dig, der enten:
Er klar til at tage ansvar for din egen sundhed og dit eget helbred.
Vil i gang med uddannelsen til heilpraktiker.
Savner opdateret viden og flere redskaber i din klinik.
Vi får altid mange spørgsmål til både 1. semester og hele uddannelsen. Så her får du de mest almindelige spørgsmål og svar:
Hvordan foregår mine studier helt præcist?
De første 3 semestre på heilpraktikeruddannelsen foregår online.
Som studerende får du her adgang til al undervisningsmaterialet med det samme, du melder dig til et semester.
Materialet består af kompendier, indspillede webinarer, optagelser af tidligere undervisning og spørgetimer plus trænings- og studiespørgsmål.
Du kan studere i eget tempo og gennemføre i ét stræk eller bruge de fulde 4-5 måneder, hvert af de første 3 semestre strækker sig over.
Fordelt ud over efteråret ligger også en stribe live-spørgetimer med underviserne. Spørgetimerne foregår på Zoom, hvor vi svarer på alle dine spørgsmål.
I vores medlemsforum svarer også vi løbende på dine spørgsmål.
Fjerde semester foregår første og fremmest med fremmøde i Silkeborg. Se mere info om 4. semester længere nede.
Hvor lang tid skal jeg bruge på at studere?
Du skal forvente at bruge ca. 8 timer om ugen på dine studier på 1. semester over de 4-5 måneder, forløbet strækker sig.
Din indsats er på 1. semester fordelt på denne måde:
Ca. 90 videolektioner: Ca. 70 timer
Knap 600 siders letlæste kompendier: Ca. 10 timer
Ca 500 multiple choice-spørgsmål: Ca. 10 timer
Knap 200 studiespørgsmål: Ca. 15 timer
I alt: 105 timers studier. Fordelt på ca. 4 måneder er det ca. 6 effektive timer om ugen.
Hertil kommer repetition af de vigtiste emner op til den skriftlige prøve.
Du kan gennemføre 2. semester med nogenlunde den samme indsats.
Til 3. semester skal du nok afsætte ca. 10 timer om ugen til dine studier - plus tid sammen med din studiegruppe.
Det samme gælder på 4. semester. Men hertil skal du lægge den tid, du bruger til fremmødeundervisning i Silkeborg og på de 5 dages internatophold. Og du vil nok øge din arbejdsindsats omkring eksaminerne.
Er der live-undervisning på forløbet? Og hvad sker der, hvis jeg ikke kan deltage i live-undervisningen?
Det meste af undervisningen på heilpraktikeruddannelsens første 3 semestre ligger klar til selvstudie.
Dine selvstudier understøttes af live-spørgetimer og andre enkelte liveundervisninger. Eksempelvis, når du får gennemgået din iris på 3. semester. Og når vi har opdateringer af undervisningsmaterialet.
Al live-undervisning optages, så du kan se den senere, hvis det passer dig bedre.
På 4. semester optager vi også al live-undervisning på video. Men det er klart, at du skal deltage i fremmøde-undervisningen for at lære de fysiske terapier, som fx klinisk undersøgelse og øreakupunktur.
Går du glip af en dag eller to, plejer det at gå. Vi har opfølgende træningsaftener i de fysiske terapier (en hverdagsaften i hhv. København og Silkeborg), hvor du får lejlighed til at indhente det tabte. Og du kan træne med din studiegruppe.
Bliver jeg en del af et hold fra starten?
Ja, du bliver en del af et hold allerede på 1. semester.
Vi lukker for tilmelding til efterårets forløb fredag d. 9. august. Hvis du melder dig til nu, følges du de næste 6 måneder med de andre studerende, der også har meldt sig til efterårets forløb - og måske hele vejen som heilpraktiker.
I vores medlemsforum møder du også de studerende på uddannelsens andre semestre.
Hvordan med det GreenBoost-forløb der?
Anna Iben Hollensberg er faglig leder på Nordic College of Natural Medicine. Hun er bl.a. speciallæge, heilpraktiker og functional medicine graduate. Og hendes store passion er mad – rigtig mad.
Derfor kører hun bl.a. GreenBoost-forløb med 3 uger på turbokost. Det skal du selvfølgelig også prøve som studerende hos os. Og det er derfor inkluderet i 1. semester. Helt uden ekstra-betaling.
Under vejledning af Anna Iben oplever du 3 uger på plantebaseret kost sammen med dine medstuderende – for at mærke, hvad det gør ved din krop.
Du bliver guidet hele vejen af Anna Iben med løbende sparring og svar på spørgsmål i den tilhørende Facebook-gruppe og live-spørgetimer på Zoom.
Hvem er de andre deltagere på 1. semester og resten af uddannelsen?
Vi ser 3 grupper af deltagere på vores 1. semester:
Gruppe1 er dig, der vil tage vare på din egen sundhed og din egen kraft. Du ved måske en hel del om sund kost og naturmedicin på forhånd – men savner struktur på din viden. Eller du ved stort set ingenting – men kan bare mærke, at det er den vej, du skal nu.
Uanset din baggrund, så vil du garanteret elske at blive en del af vores fællesskab. Og vi lover, at vi tager godt vare på dig de næste 12 måneder, som du faktisk har adgang til undervisningsmaterialet og medlemsforum.
Gruppe 2 er dig, der allerede er uddannet terapeut eller behandler. Men du savner at have den lidt mere brede viden i din klinik. Du ved godt, at man ikke bliver syg, fordi man fx mangler zoneterapi eller anden manuel terapi – og du vil gerne have nogle redskaber, så du kan hjælpe dine klienter med at justere på bl.a. den livsstil, der måske har været medvirkende til, at de er blevet syge.
Og her vil vi gerne komme med en advarsel 😀 Det er ikke ualmindeligt, at flere af vores deltagere på 1. semester bliver inspirerede til at tage hele heilpraktikeruddannelsen.
Hvordan fungerer jeres medlemsforum?
Vores medlemsforum er et lukket vidensforum fælles for vores studerende på alle semestre. Her kan du stille faglige spørgsmål til os. Søge inspiration fra dine medstuderende omkring fx sunde og bæredygtige produkter. Få hjælp til personlige udfordringer. Eller dele dine erfaringer til gavn og glæde for andre studerende.
Ved tilmelding får du dit personlige login og kan se alle spørgsmål, der tidligere er blevet stillet. Du har fuld adgang i 12 måneder - altså ca. 6 måneder længere end semesteret varer. Og du kan forlænge din adgang på månedsbasis for 129 kr. pr. måned, når dit forløb er slut.
Hvordan foregår den afsluttende prøve?
Hvert af uddannelsens første 3 semestre afsluttes med en prøve. Det er en multiple choice-test, som foregår online, hjemme fra dig selv.
Du skal svare på 40 spørgsmål på en time. Du skal have 80 % rigtige svar for at bestå. Hvis du kan svare på alle træningsspørgsmål, som du har fået undervejs, kan du også bestå prøven.
Prøven er obligatorisk for dig, der vil gennemføre hele uddannelsen til heilpraktiker. Ellers er prøven valgfri.
Eksamen på 4. semester er noget mere omfattende og inkluderer:
En skriftlig multiple choice-prøve med fremmøde.
En skriftlig hovedopgave, som du skal forsvare mundtligt.
En afsluttende mundtlig eksamen, som bl.a. sikrer, at du "ikke er til fare for folkesundheden," som vores tidligere tyske censor udtrykte det.
Får jeg et diplom?
Ja, du får et diplom for hvert semester, du gennemfører - og selvfølgelig et samlet diplom for hele heilpraktikeruddannelsen, hvis du er med så langt.
Hvad sker der, hvis jeg ikke gennemfører i løbet af den tid, der er til rådighed?
Under normale omstændigheder er 4-5 måneder rigelig tid til at gennemføre hvert af de første 3 semestre. Og du har faktisk adgang til al undervisningsmateriale for hvert semester og medlemsforum samlet i 12 måneder.
Du kan forlænge din adgang til både materiale og medlemsforum for 129 kr. pr. måned, hvis du brug for mere tid.
Og du kan betale 650 kr. for at tage den skriftlige prøve på et senere tidspunkt, hvis du får brug for det.
Hvordan foregår 4. semester på uddannelsen?
Fjerde semester på uddannelsen til heilpraktiker foregår som kombineret e-learning og fremmøde-undervisning i Silkeborg.
Vi starter med et 5-dages internatophold, hvor du lærer alle dine nye holdkammerater godt at kende.
Næste undervisningsplan kommer til at ligne ret meget - med forbehold for mindre ændringer.
Jeg vil gå hele vejen og mangler anatomi, fysiologi og sygdomslære plus klientpsykologi. Hvad foreslår I, jeg gør?
Vi oplever, at rigtig mange studerende undervurderer opgaven med anatomi, fysiologi og sygdomslære. Det er en uddannelse i sig selv – og sandsynligvis ikke noget, du kan klare med venstre hånd.
Derfor opfordrer vi dig til, at du har en realistisk plan. Vores studerende på E-medicus bruger typisk en god dag om ugen i et års tid på at gennemføre studierne i anatomi, fysiologi og sygdomslære.
Din mest realistiske mulighed lige nu er derfor, at du sørger for at komme i gang med din anatomi-undervisning hurtigst muligt. Eksamen i anatomi, fysiologi og sygdomslære er nemlig adgangskrav til 3. semester på uddannelsen.
Kan du afsætte 2 dage om ugen til dine studier det næste års tid, kan du også blive klar til start på 3. semester til august 2025.
Eller ring til os på tlf. 60 88 50 70. Vi ringer også gerne dig op, hvis du har brug for det.
Vi glæder os til at høre fra dig.
Jesper Hollensberg
Nordic College of Natural Medicine ApS - Skovvejen 29, 8850 Bjerringbro, Danmark Du modtager denne email, fordi du den Nov 21, 2024 bad om at få tilsendt et preview af denne mail :)