I dag er der præcis 3 måneder til, vi starter heilpraktikeruddannelsen 2020.
Måske lidt mærkeligt at tænke på lige nu, hvor verden for os alle sammen er mere eller mindre vendt på hovedet. Og vi håber, at du og dine nærmeste kommer godt igennem denne tid, som vi ved er temmelig udfordrende og stressende for rigtig mange.
Vi er dog også ret optimistiske og tror på, at vi kan starte det nye hold op uden de helt store corona-problemer. Så vi bl.a. kan undervise alle vores nye studerende i, hvordan vi kan styrke vores immunforsvar med naturlige metoder.
Er du én af dem, der overvejer at springe med på holdet, så har du måske også gået med dette spørgsmål, som vi af og til får:
”Hvordan foregår livet som heilpraktikerstuderende helt præcist? Sådan helt ned i de praktiske detaljer …”
Det vil vi forklare i dette nyhedsbrev. Punkt for punkt. Så skænk en kop te (eller kaffe), og investér 5 minutter i at få et meget konkret indblik i heilpraktikeruddannelsen.
Sådan studerer du på Heilpraktikerskolen
Forbered dig hjemme – ofte med med e-learning.
Heilpraktikeruddannelsen foregår på dansk. Stort set alt vores undervisningsmateriale er også på dansk. Derfor har vi eller vores undervisere selv produceret langt det meste af det materiale, vi underviser efter. Det betyder også, at materialet løbende bliver opdateret – fra hold til hold. Så du altid har den nyeste viden til rådighed.
Som udgangspunkt ligger det meste skriftlige materiale (i form af kompendier og præsentationer) klar, inden du møder op til live-undervisning. Så du har mulighed for at forberede dig hjemmefra.
Til de fleste emner har vi også optagede webinarer, som du skal se, inden vi mødes i Silkeborg. Så du kan lære en god del af den grundlæggende teori i ro og mag derhjemme.
Enkelte fagområder ligger udelukkende som webinarer og selvstudie. Dem følger vi op på til spørgetimer og træningsaftner.
Fordyb dig i stoffet til live-dagene. Med bl.a. diskussion og praktisk træning.
På live-dagene har vi mulighed for at være mere praktiske. Og her er rig mulighed for dialog med underviserne.
Her gentager vi de vigtigste teoretiske pointer – så du har mulighed for at få svar på dine spørgsmål. Alt efter, hvor teoretisk eller praktisk faget er, er det også her vi omsætter og forankrer den teoretiske viden til praktiske færdigheder. Med træning og øvelser.
Live-dagene ligger fredag (10-18) og lørdag (9-17) i Silkeborg.
Følg op med online-spørgetimer.
Hvert undervisningsmodul følges op af en online-spørgetime. Når du efter undervisningen arbejder videre med det nye stof, du har lært, opstår der ofte nye spørgsmål. Disse spørgsmål kan du stille underviseren til en online-spørgetime.
Spørgetimerne ligger typisk en hverdagsaften i ugen efter weekendens undervisning.
Test din viden med studie- og træningsspørgsmål.
Som hjælp til din indlæring får du til hvert fag en stribe studie- og træningsspørgsmål.
Studiespørgsmålene er åbne spørgsmål, som du selv skal formulere svarene på.
Træningsspørgsmålene definerer pensum. Det er multiple choice-spørgsmål, som du besvarer online, så du med det samme kan se, om du har svaret rigtigt. Det er en rigtig god måde til at sikre, at du har forstået pensum.
Træn dine praktiske færdigheder til træningsaftnerne.
Træning, træning, træning. Det er mantraet, uanset hvad du vil være dygtig til.
I sidste ende er det alene dit eget ansvar, hvor dygtig en heilpraktiker, du bliver. Men for at hjælpe dig godt i gang, har vi bl.a. indlagt ekstra træningsaftner i forbindelse med flere af fagene på uddannelsen.
Til træningsaftnerne har vi fuldt fokus på dine praktiske færdigheder, bl.a. kostvejledning, øreakupunktur, kinesiologi, posturologi og klinisk undersøgelse.
Træningsaftnerne ligger typisk en hverdagsaften i ugen efter undervisnings-weekenden, fra kl. 17-21.
Diskutér, og træn videre i din studiegruppe.
Som studerende på heilpraktikeruddannelsen bliver du placeret i en studie-gruppe, som vi fra skolens side sammensætter. Vi tager først og fremmest udgangspunkt i geografien, så du kommer i gruppe med de af dine medstuderende, der bor tættest på dig.
I studiegrupperne kan du virkelig lære noget. Her stimulerer du din faglighed, når I fortsætter den praktiske træning og diskuterer svarene på studiespørgsmålene.
Men det er også i studiegruppen, du har mulighed for at bygge det netværk op, som bl.a. gør, at du har nogle gode kolleger at udveksle med, når du senere etablerer dig i din egen klinik.
Få svar på alt i heilpraktikeruddannelsens online-forum.
Nogle gange dukker der spørgsmål op til et emne lang tid efter, at undervisningen har fundet sted. Eller, når du læser op til de skriftlige prøver og eksaminerne.
Så er hjælpen nær på heilpraktikeruddannelsens online-forum. Her finder du spørgsmål fra dine medstuderende og vores svar på dem. Eller du kan stille dine egne spørgsmål.
Heilpraktikerskolens faglige team kan svare på det meste. Og ellers finder vi én, der kan.
Vær i kontakt med dine medstuderende på Facebook.
Det faglige og sociale fællesskabt med dine medstuderende fortsætter uden for skolen. I dit holds private Facebook-gruppe udveksler I stort og småt. Fra spændende, supplerende fag-artikler og praktiske tips til indkøb af klinikudstyr – til aftaler om samkørsel og julefrokoster.
Og vi fra Heilpraktikerskolens team kigger med og byder gerne ind, hvor vi kan hjælpe.
Som studerende på heilpraktikeruddannelsen får du desuden også adgang til vores Facebook-gruppe for både studerende og uddannede heilpraktikere. Her får du bl.a. faglig sparring fra erfarne kolleger fra hele Danmark.
Prøv kræfter med gæstepatienter efter hvert semester.
En vigtig del af dine kompetencer som behandler er at kende dine begrænsninger. Derfor skal du allerede efter første semester – og efter hvert af de efterfølgende – arbejde klinisk med en gæstepatient. Sammen med en lille gruppe medstuderende interviewer, diagnosticerer og rådgiver du en patient. Og allerede efter det første semester, opdager du, hvor utrolig meget, du har lært.
Praktikken foregår naturligvis under kyndig supervision af flere af skolens undervisere.
Afslut hvert semester med en skriftlig prøve.
Hvert semester på heilpraktikeruddannelsen afsluttes med en skriftlige prøve. Her får du 80 multiple choice-spørgsmål, som du har 2 timer til at besvare (du skal have 80% rigtige).
Prøven er en god anledning til, at du får læst op på det stof, du har været igennem det sidste halve år. Samtidig med, at vi tester dig i din anatomi, fysiologi og sygdomslære, så du også kan holde denne ved lige.
Det sikrer din faglighed fra start til slut af dit studie. Så du får mest muligt ud af de efterfølgende semestre. Og så du bliver klar til den afsluttende eksamen efter 2 år.
Afslut hele uddannelsen med en skriftlig prøve, en skriftlig hovedopgave og en mundtlig og delvis praktisk eksamen.
Den afsluttende heilpraktikereksamen er selvsagt uddannelsens store finale.
Den skriftlige multiple choice-test samler op på uddannelsens vigtigste elementer.
I den skriftlige hovedopgave skal du demonstrere dine faglige kompetencer ud fra en case, du får tildelt.
Og til den mundtlige eksamen tester vi dine kliniske kompetencer, og at du er en færdiguddannet behandler, som er klar til at bliver sluppet løs uden at gøre skade på dine patienter.
Sådan. Vi håber, det giver dig et godt indblik i, hvad der venter på heilpraktikeruddannelsen. To intensive år med høj faglig og personlig udvikling.
Du skal forvente at bruge ca. en dag om ugen på dine studier derhjemme. Men som du kan se, har vi gjort vores til, at du får mest ud af din investering af både din tid og dine penge.
Nordic College of Natural Medicine ApS - Skovvejen 29, 8850 Bjerringbro, Danmark Du modtager denne email, fordi du den Sep 16, 2024 bad om at få tilsendt et preview af denne mail :)